FOTOS

MOLTES DE VEGADES UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES, PER AIXÒ EN AQUEST BLOG HI HAURÀ MOLTES IMATGES I POQUES EXPLICACIONS.

diumenge, 26 de novembre de 2017

TALLERS D'EXPERIMENTACIÓ

EN AQUEST PRIMER TRIMESTRE DE CURS, HEM VOLGUT RELACIONAR LA NOSTRA TEMÀTICA DELS TALLERS AMB L'EXPERIMENTACIÓ. AMB ELLS, VOLEM SATISFER LA NECESSITAT I LES GANES D’APRENDRE DELS INFANTS. EXPERIMENTAR, SUPOSA PELS INFANTS ADQUIRIR CONEIXEMENTS NOUS, DESENVOLUPANT L'ESPERIT DE RECERCA I D'INVESTIGACIÓ. PRETENEM FOMENTAR LA UTILITZACIÓ DE DIFERENTS TÈCNIQUES I ESTRATÈGIES D’APRENENTATGE A L’HORA DE TROBAR SOLUCIONS A PROBLEMES PLANTEJATS. TAMBÉ ENS AGRADA MOLT PROVOCAR NOUS DUBTES I PETITS PROBLEMES PERQUÈ AIXÍ VALORIN ELS SEUS AVANÇOS, ACCEPTIN ELS SEUS ERRORS I A NO RENDIR-SE DAVANT LES DIFICULTATS.

AQUESTS TALLERS, IMPLIQUEN TREBALLAR DE FORMA CREATIVA I FLEXIBLE ON ELS INFANTS,  GUIATS PER LES PROPOSTES D’ACTIVITATS APRENEN A OBSERVAR, EXPLORAR, MANIPULAR, EXPERIMENTAR, DESCOBRIR, CREAR,...
 
ELS TALLERS PERMETEN UNA CERTA FLEXIBILITAT EN EL TREBALL, DEIXEN LLOC A LA CREATIVITAT I LA IMAGINACIÓ DE L’INFANT I, EL QUE ÉS MÉS IMPORTANT, LI DEIXEN ESPAI I TEMPS PER PENSAR. EN ELLS, ELS INFANTS ESTAN MESCLATS PER EDATS (3, 4 I 5 ANYS) FET QUE ENS AJUDA A QUE TOTS APRENGUEM DE TOTS.

ELS TALLERS ELS REALITZAM TOTS ELS DIVENDRES DURANT LES DUES DARRERES HORES DE LA JORNADA ESCOLAR. LES TEMÀTIQUES D'EXPERIMENTACIÓ AMB LES QUE ESTEM TREBALLANT SÓN: TALLER DE FANG, TALLER DE PASTA DE SAL, TALLER DE PINTURA, TALLER DE BIMBOLLES I TALLER DE MATERIALS SÒLIDS.

EXPERIMENTACIÓ AMB MATERIALS SÒLIDS: ELS INFANTS TENEN AL SEU ABAST EL SEGÜENT MATERIAL; CAFÈ MÒLT I EN GRA, SUCRA, SAL, CIURONS, DIFERENTS TIPUS DE PASTA CRUA, CACAU EN POLS, ARRÒS, PA RALLAT, ENTRE D'ALTRES. ES TRACTA QUE ELS INFANTS PUGUIN TOCAR, MESCLAR, TESTAR, PASSAR ELS DIFERENTS MATERIALS PER DIFERENTS TIPUS D'EMBUTS, POTS DE CRISTALL I DE PLÀSTIC DE DIFERENTS GRANDÀRIES, PER DESPRÉS PESAR-LOS EN UNA BALANÇA I FER PREDICCIONS: QUÈ PESA MÉS? QUÈ HAURIEM DE FER PER TAL D'EQUILIBRAR LA BALANÇA? ELS GRANS DE CAFÈ PODRAN PASSAR A TRAVÉS DE L'EMBUT? PER QUÈ? 
A CONTINUACIÓ, US MOSTRAM UNA PETITA PART DE LES SESIONS QUE REALITZAM.

Cap comentari:

Publica un comentari